Znate li ko je Ronalda prijavio UEFA-i zbog slavlja?

Cristiano Ronaldo je pogotke protiv Atletico Madrida u Ligi prvaka proslavio na poseban način.

Odlučio se Portugalac “kopirati” slavlje trenera madridskog tima Diega Simeona, te je nakon postignutih golova gestikulirao kako ima velika m..a.

Iako delegat meča u izvještaju nije ništa spomenuo, Ronalda su za neprimjerenu gestikulaciju Evropskoj fudbalskoj federaciji (UEFA), prijavili iz Atletica.

Smatrali su da je CR prekršio pravila ponašanja na terenu i traže kaznu za zvijezdu Juventusa, ali očigledno su zaboravili da je samo prije nekoliko sedmica njihov trener napravio isto.

Međutim, UEFA neće rigorozno kazniti Cristiana. Jasno su saopštili da će Ronaldo biti novčano kažnjen, ali samo ako se ispostavi da je proslava gola ili gestikulacija bila upućena navijačima protivničkog tima.

Novčana kazna bi mogla iznositi 20.000 eura. Toliko je na račun UEFA-e uplatio trener Atletica, ali je dobio upozorenje da će naredni put biti suspendovan, ako se identična situacija ponovi.

Diego Simeone komentarisao “kontroverznu” proslavu Cristiana Ronalda

Novinare je zanimala i reakcija argentinskog stručnjaka na proslavu Cristiana Ronalda, koji je uradio ono što je sam Simeone u prvom meču, kada se uhvatio za međunožje.

Komentar je bio na mjestu i pravo je čudo da je iko iz Atletica odlučio da prijavi Ronalda UEFA-i.

“Sigurno je učinio isto što i ja na Wandi, razmišljajući o navijačima i pokazujući osobnost velikog kluba poput Juventusa”, poručio je Simeone.

Podsjetimo, Ronaldo je hat-trickom srušio Atletico u Torinu (3:0) i odveo je Juventus u četvrtfinale Lige prvaka.

Jorgandžije su prvi meč u Madridu dobile sa 2:0, ali im to protiv Ronalda nije bilo dovoljno.