Vrijedi li toliko? Pretjeruje li Juventus u ponudi za Paula Pogbu?

Paul Pogba je čovjek čije ime će se pojavljivati na naslovnim stranama ovog ljeta.

Sve se češće spominje njegov odlazak iz Manchester Uniteda i to bi se na kraju i moglo desiti.

Odavno se zna da je za njegove usluge zainsteresovan Real Madrid. Međutim, velika plata koju želi i cifra od 170 miliona eura koju traži United za sada ‘koči’ realizaciju ovog posla sa Kraljevima.

Tuttosport je jutros objavio kako je Barcelona spremna da izdvoji čak 150 miliona eura za usluge reprezentativca Francuske kako bi ga dovela u svoje redove, ali to nije sve o čemu ovaj list piše.

Oni također tvrde da je i torinski Juventus spreman da ponovo krene u lov na Pogbu i spremili su zanimljivu ponudu za Crvene đavole sa Old Trafforda.

Tako je Stara dama spremna da se odrekne Paula Dybale i Douglasa Coste. Rado će ih ponuditi timu sa Old Trafforda u mogućoj zamijeni za francuskog veznjaka, što je zaista itekako privlačna ponuda.

Dybala i Costa nisu u pravom planu Bianconera u narednoj sezoni. Odavno se govori o njihovoj prodaji, a sada su došli u mogućnost da ih iskoriste u pokušaju da se dovede Pogba.

Francuski fudbaler je ove sezone igrao veoma loše. Od kompletne sezone je možda dva mjeseca bio na vrhunskom nivou, ali dobar dio je prespavao.

Njegova statistika nije toliko loša kada se sve sagleda. Postigao je 16 golova i upisao je 11 asistencija u ukupno 47 odigranih mečeva.