Veliki uspjeh bosanskohercegovačkog trenera u Kuvajtu

Darko Nestorović sa svojim timom Al Arabi osvojio Liga kup ove zemlje

Nekadašnji selektor mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine Darko Nestorović koji je već četiri mjeseca šef sturke u prvoligašu Al Arabi iz Kuvajta sa svojim timom proteklog vikenda osvojio je Liga kup ove zemlje.

Uspjeh je mnogo veći kada se ima u vidu da je to njegovom timu pošlo “za nogom” nakon 15 dugih godina. Nakon čestiki upitali smo Darka Nestorovića za informaciju više: “Pa vidite da bi došli do ovog važnog trofeja morali smo savladati dvije najbolje ekipe u Kuvajtu, prvo smo u polufinalu rezultatom 2:1 pobjedili El Kuvajt, a velikom finalu istim rezultatom savladali smo El Kaciu. Naravno ovaj uspjeh je obradovao sve u klubu, te naše vjerne navijače koji su nam bili dvanaesti igrač u ovim mečevima.

Ovdje svakako treba imati u vidu da je Al Arabi smatran autsajderom u ovim susretima. Inače poklopilo se da je po protokolu pehar ispred Saveza uručivao predsjedenik našeg kluba Šeik Aziz Asur i nakon meča rekao mi je da odavno nije bio sretniji.”

Pored toga trener Nestorović nam je još kazao da se u Kuvajtu igra dobar, brz i moderan fudba, da su uslovi za treniranje izvanredni, te da u ovoj zemlji radi dosta trenera iz Srbije i Hrvatske, a da osim njega nema bosanskohercegovačkih trenera i fudbalera.

Pripremio:
Namik alimajstorović – BHDINFODESK Birmingham