Uslovi Korištenja

Korištenjem bilo kojeg dijela web portala prihvatate sve uslove korištenja. Korisnici su dužni da redovno čitaju uslove korištenja, te se smatra da su korisnici upoznati sa aktuelnim uslovima korištenja i da su ih razumjeli u potpunosti. Nijedan dio sadržaja web portala se ne smije koristiti u nezakonite svrhe.


Zabranjeno je preuzimanje bilo kojeg sadržaja sa web portala bez prethodne pismene dozvole. Svako preuzimanje za komercijalnu distribuciju ili objavljivanje putem bilo kojeg drugog medija bez prethodne dozvole podložno je tužbi. Sadržaj na web portalu zaštićen je u skladu sa Članom 3. Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima BiH. Korištenjem sadržaja u bilo koje druge svrhe (kopiranje, prijepis, distribuiranje, itd.) bez odobrenja, postupate protivno Zakonu o autorskom pravu i srodnim pravima BiH, te podliježete sankcijama. Sadržaj koji je informativnog karaktera u vidu apela, obavještenja, javnih poziva ne podliježu autorskim pravima i mogu se preuzimati uz navođenje izvora *EvropaMagazin.com. Za dozvolu za preuzimanje sadržaja obratite se na e-mail: evropabih@gmail.com.


Ukoliko smatrate da je došlo do povrede autorskih prava na našem portalu, možete nas obavijestiti na e-mail adresu: EvropaBiH@gmail.com


Web portal sadrži linkove na web portale trećih osoba, koji su objavljeni u dobroj namjeri i Evropa Magazin se ne može smatrati odgovornim za sadržaje izvan našeg web portala. Sadržaj izvan našeg portala koristite na vlastitu odgovornost.


Komentari na tekstove objavljeni na web portalu odražavaju isključivo stavove njihovih autora, a ne stavove portala, te se Evropa Magazin u potpunosti ograđuje od stavova iznesenih u komentarima posjetilaca. Zadržavamo pravo da uklonimo komentare bez najave i objašnjenja. Strogo je zabranjeno u komentarima upotrebljavati jezik mržnje i diskriminacije. Također kleveta, uvrede i vulgarnosti nisu dozvoljeni. Zbog velikog broja komentara postoji mogućnost da neki od komentara imaju sadržaj koji krši navedena pravila. Ukoliko posjetioci uoče neke od takvih komentara mogu nas obavijestiti na e-mail: EvropaBiH@gmail.com. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti i sadržaji koji su u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Iznad navedeno uključuje i komentare na društvenim mrežama koje su pod kontrolom Evropa Magazin portala.


Ova pravila i uslovi korištenja podložni su izmjenama i dopunama, a važećom verzijom se smatra trenutno objavljena.