UN: Zvanična Moskva brani Republiku Srpsku

Zamjenik stalnog predstavnika Rusije u UN-u Vladimir Safronkov rekao je da je posljednji izvještaj visokog predstavnika u BiH Valentina Incka pred Vijećem sigurnosti “najneobjektivniji” u posljednjih osam godina, te optužio Incka za srbofobiju, prenijela je ruska agencija “Tass”.

“Sadašnji dokument manje govori o realizaciji mirovnog sporazuma, a više predstavlja skup napada na Republiku Srpsku, izabranih tendenciozno, pristrasno što su, nažalost, već u sali prihvatile neke delegacije”, rekao je Safronkov na zasjedanju Vijeća sigurnosti UN-a.

Prema njegovim riječima, iz Inckovog izveštaja “faktički proizilazi samo jedno, da su za sve probleme u BiH krivi samo Srbi”.

Prijavi Članak U skladu s principima profesionalnog izvještavanja kao i poštivanje Kodeksa za štampu BiH čitaoci našeg portala mogu uložiti žalbu za objavljeni članak. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje na našem portalu, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Prije nego što uložite vašu žalbu Vijeću za štampu BiH žalbu možete uložiti redakciji portala. Ukoliko niste zadovoljni našim odgovorom na vašu žalbu istu možete poslati i Vijeću za štampu BiH OVDJE.