Uhapšen bivši iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad

Bivši predsjednik Irana Mahmud Ahmadinedžad (Mahmoud Ahmadinejad) uhapšen je u svojoj zemlji zbog podrške demonstrantima.

Prema izvještajima iz Teherana, Ahmadinedžad je svojim izjavama podsticao demonstrante na nasilje, tokom govora u Bušeru, gradu iz istoimene pokrajine na obali Perzijskog zaljeva, na oko 1.000 kilometara od glavnog grada.

Hapšenje političara je izvedeno uz odobrenje ajatolaha Alija Hamneja (Hamenei).

Ahmadinedžad je dva puta bio predsjednik Irana od 2005. do 2013. godine.

Najmanje 21 osoba je poginula u antivladinim protestima i nemirima koji su počeli prošle sedmice.

izvor: Avaz.ba

Prijavi Članak U skladu s principima profesionalnog izvještavanja kao i poštivanje Kodeksa za štampu BiH čitaoci našeg portala mogu uložiti žalbu za objavljeni članak. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje na našem portalu, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Prije nego što uložite vašu žalbu Vijeću za štampu BiH žalbu možete uložiti redakciji portala. Ukoliko niste zadovoljni našim odgovorom na vašu žalbu istu možete poslati i Vijeću za štampu BiH OVDJE.