Ugradnja usporivaća brzine (ležećih policajaca) u Gornjoj Luci između dva podvožnjaka

Na temelju sigurnosti građana i sigurnosti stanovnika ovog djela Luke a zbog sve ćešćih prekoraćenja brzine mi građani zahtjevamo da se u našoj ulici postave minimum 3 usporivaća brzine. Ova ulica je pravac između dva podvožnjaka dužine nekih 500 metara. Na ovom pravcu promet saobraćaja je iz dana u dan sve veći a problem predstavlja to sto nesvjesni vozaći voze zaista brzo a to direktno ugrožava našu djecu.

U ovom dijelu i u ovoj ulici iskazana je potreba za usporivaćima brzine.

Gotovo svako domaćinstvo ima u prosjeku 2 djece koja pohađaju školu i sam izlazak na ulicu predstavlja opasnost za tu djecu.

Problem se pojavio onda kada je ova ulica renovirana i proširena što je omogućilo nesvjesnim vozaćima da ovuda voze zaista brzo.

Mi Vas molimo da uvažite našu molbu i da se obezbjede sredstva za realizaciju ugradnje usporivaća brzine i da u što kraćem vrmenu realizujete ove radove.

Prijavi Članak U skladu s principima profesionalnog izvještavanja kao i poštivanje Kodeksa za štampu BiH čitaoci našeg portala mogu uložiti žalbu za objavljeni članak. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje na našem portalu, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Prije nego što uložite vašu žalbu Vijeću za štampu BiH žalbu možete uložiti redakciji portala. Ukoliko niste zadovoljni našim odgovorom na vašu žalbu istu možete poslati i Vijeću za štampu BiH OVDJE.