U MZ Misoča izgradnja dječijeg igrališta se privodi kraju

U mjesnoj zajednici Misoča u toku je izgradnja dječijeg igrališta u okviru projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“. Ovaj projekat je kandidiran kao prioritet na osnovu potreba građana iskazanih putem foruma građana. Alen Matoruga predsjednik Savjeta MZ Misoča, kazao je da se prethodnu godinu radilo vezano za ovaj projekat te da je uloženi trud i rad sada postao i vidljiv.

„Projekat je koštao 22.000,00 KM. Načelnik općine Ilijaš uložio je 5.000,00 KM, a UNDP je 17.000,00 KM. Dodatnih 10.000,00 KM finansirat će također Općinski načelnik za ogradu. Rok izvođenja radova je 60 dana a mislim da će radovi biti završeni do kraja ove sedmice. Igralište je kapaciteta 200 metara kvadratnih i radi se po standardima Kantona Sarajevo za sigurnost djece. Na igralištu će biti oko 100 metara kvadratnih tartana. Bit će raznih sadržaja i što je najvažnije bit će ograđeno igralište s obzirom da se nalazi pored saobraćajnice.Do kraja ovog mjeseca, igralište će biti otvoreno za naše mališane. Nastavit ćemo saradnju sa UNDP-om i nakon ovog slijedi jedan veći projekat koji ćemo definisati na Forumu građana MZ Misoča“, kazao je Matoruga.

Predsjednik Savjeta MZ Misoča zahvalio se načelniku Akifu Fazliću i predsjedavajućem OV Ilijaš Mahiru Deviću na finansijskoj podršci, bez koje kako kaže Matoruga, ne bi mogli aplicirati na projekat UNDP-a.

Izvođač radova je firma „SELA“ d.o.o. Sarajevo.