U BiH mokar i mjestimično klizav kolovoz

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros se saobraća po mokrom i mjestimično klizavom kolovozu, dok je u južnim krajevima pretežno suho.

Vozači se upozoravaju na mjestimično jake udare vjetra. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja, mogući su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz.

Zbog radova na sanaciji mosta na dionici regionalnog puta R-466 Ćatići – Kraljeva Sutjeska – Ponijeri (lokalitet Mehurići) saobraćaj je obustavljen, a alternativni pravac je Kakanj – Tršće Ponijeri.

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale) i dalje je, zbog radova, obustavljen saobraćaj u tunelu Kalovita Brda i saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini.

Zbog deminiranje terena na magistralnom putu M-14.1 (od fabrike Pirometal do Šljunkare – u blizini skretanja za mjesto Marići) naselje Gredice, općina Brčko, od 8 do 16 sati najavljene su povremene polusatne obustave saobraćaja.

Od ostalih puteva s aktuelnim radovima izdvaja se magistralni put M-17 lokalitete Drivuša i Konjic (kod mosta), kao i regionalne puteve R-469 Živinice – Međaš i R-461a Srebrenik – Donja Orahovica.

Zbog aktivnih klizišta izmjenjen je režim saobraćaja i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka – Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, javlja BiHAMK.

Prijavi Članak U skladu s principima profesionalnog izvještavanja kao i poštivanje Kodeksa za štampu BiH čitaoci našeg portala mogu uložiti žalbu za objavljeni članak. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje na našem portalu, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Prije nego što uložite vašu žalbu Vijeću za štampu BiH žalbu možete uložiti redakciji portala. Ukoliko niste zadovoljni našim odgovorom na vašu žalbu istu možete poslati i Vijeću za štampu BiH OVDJE.