Tijela žrtava u rudniku “Sase” zakopana na pet metara dubine.

U rudniku “Sase”, na području Srebrenice, nastavljeno je otkopavanje primarne masovne grobnice koje je započeto protekle sedmice. Prema riječima Lejle Čengić, portparola Instituta za nestale osobe (INO) BiH, tijela su zakopana na dubini od oko pet metara.

Pretpostavljamo da se u ovoj masovnoj grobnici nalaze posmrtni ostaci žrtava bošnjačke nacionalnosti ubijenih tokom 1992. godine na ovom području. Prema tvrdnjama svjedoka, očekujemo pronalazak dvadesetak tijela, zakopanih na pet metara dubine – kazala je Čengić.

Proteklog vikenda ekshumirana su i tijela sedam žrtava na lokalitetu Vozuće. Prema informacijama iz Tužilaštva BiH, radi se o žrtvama srpske nacionalnosti, ubijenim 1995. godine.

Pronađena su tri kompletna i četiri nekompletna tijela..

Izvor_ avaz.ba

Prijavi Članak U skladu s principima profesionalnog izvještavanja kao i poštivanje Kodeksa za štampu BiH čitaoci našeg portala mogu uložiti žalbu za objavljeni članak. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje na našem portalu, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Prije nego što uložite vašu žalbu Vijeću za štampu BiH žalbu možete uložiti redakciji portala. Ukoliko niste zadovoljni našim odgovorom na vašu žalbu istu možete poslati i Vijeću za štampu BiH OVDJE.