Supruga otkrila narednu destinaciju odbačenog igrača Reala

Sve upućuje na to da će Keylor Navas nakon pet godina napustiti Real Madrida. Thibaut Courtois je uvjerio Zinedinea Zidanea te je golman iz Kostarike primoran da traži novi klub.

Čini se da je njegova supruga, Andrea Salas, možda već našla idealnu destinaciju za svog muža, ali i za sebe.

Ona se nalazi u portugalskom gradu Porto u posjeti svojoj prijateljici. Čini se da joj se mnogo svidjelo privremenom mjesto boravka pa je na Instagramu objavila “priču” kako tu ostaje.

Mediji u Španiji su odmah počeli špekulisati da je Porto sljedeći Navasom klub obzirom da zbog srčanog udara Iker Casillas još uvijek ne zna da li će ponovo stati među stative.

Računajući sva takmičenja Navas je branio na 20 mečeva, a sedam puta je sačuvao svoju mrežu. U Real je stigao 2014. godine iz Levantea.

Keylor je namjeravao ostati u Realu i boriti se za svoju poziciju s Courtoisom, ali je nakon sastanka sa Zidaneom taj scenario utopija.

Ovaj 32-godišnjak će sada morati tražiti novu sredinu što neće biti lahko za njega, ali se nada da će mu Real olakšati odlazak iako će pri tome izgubiti dosta novca.

Navas ima ugovor do 2021. godine te platu od pet miliona eura. Ta cifra i broj godina su otežavajući faktori da ga angažuje neki vrhunski klub, posebice ako Real odluči da ga ne pusti besplatno.

Upravo iz tog razloga, Navas je prije nekoliko mjeseci postao član menadžerske agencije Jorgea Mendesa te se nada da će mu uspješni menadžer naći sredinu koja će zadovoljiti njegove apetite.

Inače, umjesto Navasa sljedeće sezone Courtoisu će zamjena biti Luca Zidane.

5cdcac2bd5ef6