Skrivio nesreću u kojoj su poginule tri djevojke: Ejubović predat Tužilaštvu KS

Dvadesetogodišnji Almir Ejubović, koji je uhapšen jučer zbog teškog krivičnog djela protiv sigurnosti javnog prometa, koje je za posljedicu imalo smrt tri mlade djevojke iz Hadžića, predat je u nadležnost Tužilaštva KS.

Tužilac koji rukovodi istragom ovog slučaja odredio mu je 24-satno zadržavanje, a nakon što ga ispita u svojstvu osumnjičenog, odlučit će o daljim mjerama koje će protiv njega biti poduzete.

Strašna nesreća koja je odnijela tri mlada života dogodila se u prošli petak kasno popodne na autoputu A1 Sarajevo – Zenica, u mjestu Butile, kada je automobil “BMW X5”, kojim je upravljao Ejubović, pri enormnoj brzini udario u zaštitnu metalnu ogradu i metalni stub pored ceste.

Usljed siline udara, na mjestu nesreće poginule su Nađa Neradin (16) i Ajla Ibrica (18), dok je Lejla Oruč (17) oko sat kasnije preminula u sarajevskom Kliničkom centru.

Njena sestra Ajla Oruč (17) zadobila je teške i za život opasne povrede, zbog kojih je zadržana na liječenju na Klinici za anesteziju i reanimaciju KCUS-a. Njeno zdravstveno stanje i dalje je izuzetno teško i pod stalnim je ljekarskim nadzorom.