Sedam najekskluzivnijih, najekstavagantnijih i najskupljih mobilnih uređaja na svetu

Život bez mobilnih telefona danas je gotovo nezamisliv, a posedovanje ekskluzivnih, takozvanih “limited edition” i unikatnih modela postala je stvar prestiža. Na ovoj listi naći ćete sedam najekskluzivnijih, najekstavagantnijih i najskupljih mobilnih uređaja na svetu:

7. Porsche Design Blackberry
“Porsche Design P’9981” smart telefon kompanije “BlackBerry” predstavlja inteligentni amalgam Porscheovog luksuza i BlackBerryevog ikoničkog dizajna. Njegov ram od nerđajućeg čelika obložen kožom visokog kvaliteta u kombinaciji sa BlackBerryevom prepoznatljivom funkcionalnošću čini ovaj mobilni telefon vredan 2.500 USD izuzetno poželjnim luksuznim uređajem.

6. Gresso Regal Titanium Black
“Gresso Regal Titanium Black” osim interesantnog oblika, poseduje i titanijumsku PVD prevlaku koja telefonu pruža dodatnu zaštitu. Dizajniran tako da se njegovi sastavni delovi skladno uklapaju u jedinstvenu celinu, “Gresso Regal” košta 5.000 USD.

5. Tag Heuer Racer
“Tag Heuer Racer” dolazi u tri varijante sa prosečnom cenom od 6.500 USD. Svaki od modela na jedinstven način podražava oblik i izgled “Formula 1” trkačkih automobila pa će sigurno izazvati veliku pažnju kako profesionalaca, tako i sportskih entuzijasta.

4. Vertu Ferrari
“Vertu Ferrari”, poznat i kao “The Constellation Quest Ferrari by Vertu” osim intrigantanog dizajna poseduje i jedinstvenu prevlaku pedeset puta tanju od ljudske dlake, ali i jaku kao čelik. Ipak, ono što ovaj mobilni uređaj čini zaista posebim su tri unikatna ringtona koja su zapravo snimci sportskog automobila “Ferrari 458 Italia” na probnim vožnjama.  Cena mobilnog telefona “Vertu Ferrari” iznosi 7.000 USD.

3. Vertu Ti
“Vertu Ti” poznat je kao jedan od najboljih luksuznih telefona u prodaji. Ovaj Android smart telefon  poseduje titanijumsko kućište i ekran  od safira, kao i kameru od 8 megapiksela, a svojim kupicma nudi veliki izbor varijacija. Cena “Vertu Ti” mobilnog telefona je 10.000 USD.

2. Ulysse Nardin Chairman

“Ulysse Nardin Chairman”, zajednički proizvod “Ulysse Nardina” i “Uncellsa”, ušao je u Ginisovu knjigu rekorda kao najskuplja serija mobilnih telefona na svetu, a takođe je i prvi svetski “hybrid-powered” smart telefon. “Ulysse Nardin Chairman” košta 130.000 USD.

1. iPhone 5 Black Diamond

“iPhone 5 Black Diamond” košta neverovatnih 15.3 miliona USD i kao takav je nesumnjivo najskuplji telefon na planeti. Ono što ga čini tako skupocenim je, kao što mu i sam naziv kaže, glavno dugme napravljeno od 26-karatnog crnog dijamanta.

Prijavi Članak U skladu s principima profesionalnog izvještavanja kao i poštivanje Kodeksa za štampu BiH čitaoci našeg portala mogu uložiti žalbu za objavljeni članak. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje na našem portalu, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Prije nego što uložite vašu žalbu Vijeću za štampu BiH žalbu možete uložiti redakciji portala. Ukoliko niste zadovoljni našim odgovorom na vašu žalbu istu možete poslati i Vijeću za štampu BiH OVDJE.