SDP: Socijalno ugroženim građanima podijeljeni paketi sa logom SDA

Do izbora i početka izborne kampanje ostalo je manje od godinu dana, ali to ne sprječava SDA i općinsku organizaciju ove stranke iz Novog Sarajeva, da općinske resurse koriste u svrhu promocije svoje stranke, saopćeno je iz SDP-a Novo Sarajevo.

“Naime, nedavno je OO SDA Novo Sarajevo podijelila više od stotinu paketa socijalno ugroženim građanima. U tome ne bi bilo ništa sporno da se na kutijama paketa ne nalazi logo Općine Novo Sarajevo. Ne ulazeći u to ko je platio navedene pakete, mada bi i to bilo zanimljivo čuti, načelnik Nedžad Koldžo je još jednom iskoristio svoju poziciju, kako bi promovirao SDA”, piše u saopćenju.

Iz SDP-a navode da su ovakve stvari nedopustive, ali znajući da Nedžad Koldžo godinama unazad na osnovu milostinje penzionerima i socijalno ugroženim građanima skuplja glasove za SDA, situacije poput ovakvih nisu iznenađujuće.

“Umjesto da se bavi stvarnim i nagomilanim problemima građana Općine Novo Sarajevo, Koldžo i njegova SDA i dalje koriste novac građana za stranačke svrhe, kako bi na taj način sakrili svoj nerad”, navode iz SDP-a.

Vijećnici SDP BiH će na prvoj narednoj sjednici Općinskog vijeća Novo Sarajevo zatražiti informaciju na osnovu čega se općinski paketi dijele ispred SDA i ko je finansirao ovu akciju.

Izvor: Klix.ba

Prijavi Članak U skladu s principima profesionalnog izvještavanja kao i poštivanje Kodeksa za štampu BiH čitaoci našeg portala mogu uložiti žalbu za objavljeni članak. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje na našem portalu, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Prije nego što uložite vašu žalbu Vijeću za štampu BiH žalbu možete uložiti redakciji portala. Ukoliko niste zadovoljni našim odgovorom na vašu žalbu istu možete poslati i Vijeću za štampu BiH OVDJE.