Scenarij koji “garantuje” transfer Edina Džeke u PSG

Nakon špekulacija o interesu nekih engleskih premierligaša, njemačkih bundesligaša i Intera za našeg Edina Džeku, prošle sedmice su se pojevila glasine da je za njegove usluge zinteresovan i PSG.

Edin Džeko će, takvo mišljenje preovladava u italijanskim medijima, vrlo vjerovatno ovog ljeta napustiti Romu.

Roma želi barem nešto zaraditi od prodaje svog iskusnog napadača, a zainteresovanih sigurno neće manjkati.

Kako je već rečeno, posljednje špekulacije povezale su Edina Džeku i PSG, a sada Gazzetta dello Sport donosi jedan transfer scenarij koji bi “garantovao” odlazak bh. dijamanta na Park prinčeva.

U čitavu priču je uključen i Inter, također klub sa kojim se Edin povezuje ove godine, ali i Manchester United.

Naime, Inter je zainteresovan i za Romelua Lukakua, ali eventualni transfer Belgijanca na Meazzu zavisi od toga da li će Manchester United uspjeti dovesti željenu zamjenu za stamenog napadača.

Ta željena zamjena je navodno PSG-ov Edinson Cavani, pa će United pustiti Lukakua u Inter ukoliko uspije osigirati potpis iskusnog Urugvajca.

Tek ako Manchester United (koji je sada jedan od favorita za Cavanijev transfer) kupi Urugvajca od PSG-a, Parižani će kao njegovu zamjenu pokušati dovesti Edina Džeku.

5cdcad340d7da

Inače, špekuliše da Cavani želi transfer iz PSG-a, ali da želi i ugovor koji mu garantuje približna primanja onima koja ima na Parku prinčeva. Upravo je Manchester United jedan od klubova koji mu može ispuniti želje.