Sanchez želi platu kakvu zajedno Intera i Juventus ne mogu platiti!

Čileanski fudbaler Alexis Sanchez stigao je kao veliko pojačanje u Manchester United početkom 2018. godine iz Arsenala.

Alexis je postao najplaćeniji igrač sa sedmičnom platom od nevjerovatnih 500.000 funti, ali se na kraju pokazao kao jedan od najvećih promašaja u historiji engleskog kluba.

Čileanac će gotovo sigurno napustiti Old Trafford na kraju ove sezone, ali United ima velikih problema oko prodaje. Čak nude Alexisa na posudbu s opcijom da oni plaćaju dio plate njegovog nevjerovatnog ugovora.

No, primarni cilj Uniteda je da proda Alexisa, a za njega već ima nekoliko zainteresovanih klubova. Mediji u Italiji prenose da su u prvom redu Inter i Juventus koji žele dovesti Čileanca za neku razumnu cifru.

Football Italia prenosi da je Alexis čak održao razgovore s predstavnicima Intera i Juventusa, ali da ih je u startu šokirao. Naime, on ne želi odustati od svoje ogromne plate i traži čak 12 miliona eura po sezoni što je teško da će se desiti.

Inter je pokazao najveći interes za njega, ali su mu jasno poručili da njegova plata mora biti duplo manja ukoliko želi na kraju da zaigra na Meazzi.

U Juventusu su bili još rigorozniji i ponudili su mu svega 4,5 miliona eura po sezoni kao rezervnoj opciji u napadu. No, jasno je ukoliko Alexis ne smanji svoje “apetite” teško je da će na ljeto pronaći klub u kojem će imati pristojnu minutažu.