Samira Hurem – Kako privući talentovane fudbalerke iz dijaspore za nacionalnu selekciju

Selektorica ženske fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Samira Hurem poziva naše trenere, skaute i sportske radnike u dijaspori da se uključe u pronalazak najboljih fudbalerki.

Nedavno gostovanje ženske fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine u Engleskoj iskoristili smo za radni sastanak sa selektoricom Samirom Hurem, njenim pomoćnikom Milanom Gutovićem te selektorom U19 Draganom Jevtićem. Naravno, glavna tema je bila na koji način skautirati, selektirati i pod zastavu Bosne i Hercegovine privući talentovane fudbalerke iz dijaspore da zaigraju za neku od naših nacionalnih selekcija. Tom prilikom Samira Hurem je istakla: “Cilj svih ženskih reprezentacija je da u okviru svojih kvalifikacija ostvare što bolji rezultat i za to su im potrebne najbolje igračice. Trenutno u “A”selekciji igraju tri fudbalerke koje nastupaju van Bosne i Hercegovine, a svi znamo da širom bh. dijaspore ima dosta talentovanih fudbalerki koje igraju u jakim ligama, koje treniraju u izuzetno dobrim uslovima.Treba ih pronaći i predložiti našem stručnom štabu, mi smo otvoreni za sve prijedloge. Pored direktnog skautiranja odavno postoji potreba organizovanja kampa za djevojčice iz dijaspore u našoj zemlji. Naravno, naš stručni štab bi to radio uz potporu rukovodstva NS/FS BiH a stara ideja je da se kamp održi tokom ljeta u Bosni i Hercegovini, tačnije u krugu trening kampa reprezentacije u Zenici. Kada prođe ovaj krug kvalifikacija o realizaciji kampa za talentovane fudbalerke iz dijaspore, razgovarat ćemo sa sportskim direktorom i čelnicima Saveza.”

S naše strane, rukovodstvu ženske fudbalske reprezentacije obećali smo da ćemo putem naših kontakata u bh. dijaspori proširiti poruku da se sve talenetovane fudbalerke jave selektorima ženskih selekcija Bosne i Hercegovine. Naravno ovo je poziv i našim trenerima, skautima i sportskim radnicima u dijaspori da se uključe u pronalazak najboljih igračica, jer svi skupa imamo zajednički cilj da za reprezentaciju Bosne i Hercegovine igraju najbolje nogometašice.

Informacije o talentovanima fudbalerkam iz dijaspore mogu se dostaviti  selektorici  Samiri Hurem na mailove:  info@nsbih.ba  ili samira.hurem@fksarajevo.ba

Pripremio: Namik Alimajstorović – BHDINFODESK, Birmingham

Prijavi Članak U skladu s principima profesionalnog izvještavanja kao i poštivanje Kodeksa za štampu BiH čitaoci našeg portala mogu uložiti žalbu za objavljeni članak. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje na našem portalu, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Prije nego što uložite vašu žalbu Vijeću za štampu BiH žalbu možete uložiti redakciji portala. Ukoliko niste zadovoljni našim odgovorom na vašu žalbu istu možete poslati i Vijeću za štampu BiH OVDJE.