Samir Ademović iz Ilijaša osvojio 1. mjesto na Svjetskom prvenstvu u powerliftingu i bench pressu

U periodu od 17. do 22. oktobra u Pragu se održava Svjetsko prvenstvo u WUAP federaciji u powerliftingu i bench pressu, a na ovom prestižnom takmičenju ove godine nastupilo je sedam takmičara iz Bosne i Hercegovine među kojima i Ilijašanin Samir Ademović. Ademović je nastupio jučer u kategoriji -125 kilograma i sa rekordom od podignutih 312,5 kg osvojio 1. mjesto u svojoj kategoriji.  Ademovićev lični rekord  bio je 310 podignutih kilograma.

– Rezultat od 312, 5 kilograma bio je dovoljan za prvo mjesto u WUAP federaciji. Imao  sam dva protivnika koji dolaze iz Njemčcke i jedan je bio jako nezgodan, ali sam uspio dići  22,5 kg više od njega. Pripreme su  trajale 105 dana. U  mojoj disciplini je nastupilo 150 takmičara. Hvala mojim prijateljima i sponzorima koji su dio ovog mog rezultata, kazao je Ademović.

Glavni sponzor na takmičenjima je Transport Hajdarević, a odlazak na Svjetsko prvenstvo podržali su: Općina Ilijaš, In caffe, BP Merol, Potočari promet, EFtim Tuzlić Zavidovići i Motel Alić Srebrenica.

Među 700 takmičara iz cijelog svijeta boje Bosne i Hercegovine u disciplini benchpress branili su:  Marko Trifković, Sejfo Šehović, Mahir Moro, Farik i Irfan Muhić, te Mirza Muratović, dok je naš Ademović nastupio u deadliftu.

Powerlifting postaje sve popularniji sport u BiH, u koji se uključuje sve veći broj mladih ljudi.

Prijavi Članak U skladu s principima profesionalnog izvještavanja kao i poštivanje Kodeksa za štampu BiH čitaoci našeg portala mogu uložiti žalbu za objavljeni članak. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje na našem portalu, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Prije nego što uložite vašu žalbu Vijeću za štampu BiH žalbu možete uložiti redakciji portala. Ukoliko niste zadovoljni našim odgovorom na vašu žalbu istu možete poslati i Vijeću za štampu BiH OVDJE.