Roleks Pola Njumena prodat za 18 miliona dolara

Ručni sat marke Roleks, koji je pripadao holivudskoj zvijezdi Polu Njumenu (Paul Newman), prodat je na aukciji u Njujorku za fantastičnih 18 miliona dolara (13,5 miliona funti).

Njumen, koji je osvojio Oskara za ulogu u filmu “Boja novca” 1986. godine, nosio je taj sat 15 godina svaki dan, prenosi londonski dnevnik Gardijan.

Model Roleks Kosmograf Dejtona, napravljen od nerđajućeg čelika, bio je u prodaji od 1963. do 1970. godine, i postao je poznat kao “sat Pola Njumena”.

Očekivalo se da će sat biti prodat za jedan milion funti, ali je interesiranje bilo mnogo veće nego što se očekivalo.
U salu za aukciju nagrnulo je više od 700 ljudi, a u nadmetanje su se telefonom uključili i kupci iz 43 zemlje. Na kraju je prodat anonimnom kupcu za 17,8 miliona dolara.

Sat je glumcu poklonila supruga Džoan Vudvord 1968. godine, a kupila ga je u čuvenoj njujorškoj juvelirnici “Tifani” i na njemu ugravirala “Vozi pažljivo – Ja”, budući da je njen suprug tek ulazio u svijet auto trka, prenosi Tanjug.

Njumen je umro 2008. godine u 83. godini.

Prijavi Članak U skladu s principima profesionalnog izvještavanja kao i poštivanje Kodeksa za štampu BiH čitaoci našeg portala mogu uložiti žalbu za objavljeni članak. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje na našem portalu, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Prije nego što uložite vašu žalbu Vijeću za štampu BiH žalbu možete uložiti redakciji portala. Ukoliko niste zadovoljni našim odgovorom na vašu žalbu istu možete poslati i Vijeću za štampu BiH OVDJE.