Razlozi zbog kojih biste definitivno trebali “puštati goluba” (Broj #2 je veliko iznenađenje)

Puštanje vjetrova je nešto što mi svi radimo i to je normalno. U nastavku ćete vidjeti iz kojih razloga biste to trebali raditi:…

Normalno je da ispuštamo gasove, ali napominjemo da ukolliko je to previše, može ukazivati i na probleme sa crijevima. Ovdje vam donosimo razloge zbog kojih trebamo ispuštati gasove:

Smanjenje nadutosti

I sami znamo da kada smo naduti, ispuštanje gasova pomaže da se osjećamo bolje i da smanjimo nadutost. Stomak će nam biti bolje.

Ukazuju na zdravu ishranu

Obično osobe koje imaju zdravu ishranu ispuštaju gasove češće, naravno opet kažemo ako se baš ispuštaju previše, to može ukazivati na neki problem. Kao i to, ako ih ne ispuštate.

Osobe koje se zdravo hrane neće imati problema sa gasovima, kao ni sa zatvorom. Obično osobe koje se nezdravo hrane imaju problema sa bolovima u stomaku, zatvorom i sl.

Svakako zbog svog zdravlja promijenite način ishrane. Jedite voće, povrće, hranu bogatu vlaknima. Za vaša crijeva su dobre žitarice, jedite zob, mekinje, lan. Također, dobri su jogurt i kefir koji s prirodni probiotici.

Probiotici se koriste jer štite crijevnu floru, a ona biva uništena upotrebom antibiotika. Zato se preporučuje da pijete neki probiotik, kada konzumirate antibiotik. Vidjet ćete kako će vaš stomak biti bolje.

Donosimo vam i… 5 čudnih stvari koje se dešavaju samo u ženskom tijelu (Broj #3 će vas obradovati)

Ovdje vam donosimo interesantne činjenice o ženskom tijelu:

Jutarnje mučnine su dobre za trudnice

Postoje žene koje teško podnose ove mučnine, ali ako je za utjehu, one su pokazatelj nečega dobrog. Na taj način se eliminišu toksini i nemaju uticaja na bebu.

Djevojčice i raspoznavanje zvukova

Kako istraživanja navode, djevojčice stare samo sedam dana već mogu da razlikuju glas majke od plača neke druge bebe. Šta kažete na to?

Djevojčice su često inteligentnije

Kada je riječ o testovima koje se vrše, ispostavilo se da su djevojčice za oko 3% uspješnije u njihovim rješavanjima. Njihovi rezultati obično bivaju bolji od onih koje imaju dječaci.

X hromosom i njegova uloga u imunom sistemu

Poznato vam je da žene posjeduju XX garnituru hromosoma, a muškarci XY. Taj X hromosom koji žene posjeduju je odgovoran za jačanje imuniteta. Sadrži veće količine RNA, tj, ribonukleinske kiseline.

Žene prolaze kroz bolest dosta jednostavnije

Uzet ćemo za primjer gripu ili prehladu. Možda ste primjetili kako se ponašaju žene, a kako muškarci. Žene, iako osjećaju sve simptome, rade sve što su radile, kreću se, ne žale se toliko. Dok muškarci samo što ne padnu u krevet zbog toga i mnogo teže se nose sa simptomima od žena. Slažete se?