Radno mjesto u Ilijašu platili 20.000 KM

Bersad Međuseljac i njegova supruga Alma podigli kredit i posudili novac kako bi platili Safetu Bibiću da je zaposli u Dom zdravlja KS-a

Svjedok potvrdio da je dao novac optuženom Bibiću: Radno mjesto u Ilijašu platili 20.000 KM.

Svjedok optužbe Bersad Međuseljac, koji je dobio imunitet od krivičnog gonjenja, danas je u sudnici Općinskog suda u Sarajevu kazao da je optuženom Safetu Bibiću dao 20.000 KM da mu suprugu Almu zaposli u Dom zdravlja KS-a. Sastanak na Skenderiji

Podsjetimo, Bibiću se sudi skupa sa generalnim sekretarom SDA Amirom Zukićem, Nedžadom i Senadom Trakom, Ramizom Karavdićem, te bivšim izvršnim generalnim direktorom Elektroprivrede BiH Esedom Džananovićem i potpredsjednikom SDA Asimom Sarajlićem za protivzakonito posredovanje pri zapošljavanju u javnim preduzećima.

Međuseljac je ispričao da se njegova supruga Alma dugo nije mogla zaposliti u struci, te da mu je jedne prilike rekla kako joj je obećano zaposlenje. Rekla mu je da je na kontroli u Kliničkom centru Koševo upoznala Safeta Bibića i da joj je rekao da ima mogućnost da joj završi posao.

– Ona se s njim čula telefonski i jedne prilike mi je rekla da joj je Bibić rekao da će to koštati 20.000 KM. Razgovarali smo i odlučili da damo taj novac, jer nismo imali drugog načina. Dio novca sam posudio od roditelja, brata, suprugine tetke, a i supruga je podigla kredit koji i sada vraća, kaže Međuseljac.

Kada su skupili novac tražio je da upozna Bibića, te je sastanak dogovoren na platou Skenderije. Tada su, kaže svjedok, razgovarali samo o tome šta je potrebno od dokumentacije.

– Pitao sam ga da mi garantuje da će biti zaposlena. On je odgovorio da hoće i ja sam mu povjerovao, kaže svjedok.

Sa optuženim Bibićem se našao nekoliko dana nakon toga i na Skenderiji mu je predao novac, koji je bio u koverti. Njegova supruga je predala dokumentaciju i kao laboratorijski tehničar u Domu zdravlja u Ilijašu počela je raditi 1. septembra 2016. godine. Ugovor joj je bio na neodređeno.

Suđenje se nastavlja 4. decembra.

izvor: Oslobođenje.ba