Privremena izmjena režima saobraćaja zbog novogodišnjih koncerata ispred Vječne vatre

Posjetioci će moći pristupiti na koncerte ispred Vječne vatre na pet lokacija, iz ulica: Radićeva, Ferhadija, Mula Mustafe Bašeskije, Kulovića i Dalmatinska.

U skladu s Rješenjem Ministarstva saobraćaja KS, radi održavanja novogodišnjih koncerata ispred Vječne vatre, doći će do privremene izmjene režima saobraćaja u nekim ulicama, prenosi Anadolu Agency (AA).

Radi se o ulicama Mula Mustafe Bašeskije, Maršala Tita, Mehmeda Spahe, Dženetića čikma, Kaptol, Radićeva, Trampina, Kulovića i Reisa Džemaludina Čauševića, a do privremene izmjene režima će doći u periodu od 29. decembra 2018. od 05.00 do jutarnjih sati 2. januara 2019. godine.

U saopćenju Grada Sarajeva su naveli da će posjetioci moći pristupiti na koncerte ispred Vječne vatre na pet lokacija, iz ulica: Radićeva, Ferhadija, Mula Mustafe Bašeskije, Kulovića i Dalmatinska.

U skladu sa Zakonom o javnom okupljanju u koncertni prostor neće se moći unositi oružje, predmeti pogodni za nanošenje tjelesnih povreda, veće torbe i ruksaci, pirotehnička sredstva, alkoholna pića, staklene boce, limenke ili bilo kakvi oštri ili tupi predmeti koji mogu nanijeti povredu drugom licu.

“Ovom prilikom, sugerišemo građanima koji žele prisustvovati javnom dočeku Nove 2019. godine, da što manje koriste privatna vozila kako bi izbjegli nepotrebnu gužvu u saobraćaju. Obzirom da će parking prostori na lokaciji javnog dočeka biti zatvoreni, preporučeno je da putnički automobili, kao i autobusi koji organizovano dovoze posjetioce, koriste najbliže veće parking površine na Zetri i u krugu Kampusa UNSA u noći javnog dočeka Nove 2019. godine”, navodi se u saopćenju.