Predstavljamo: Mensur Đozić

Sadržaj je prezuzet sa www.e-karma.eu

Mensur Đozić, član KBS “Orkka” iz Lukavca je član seniorske karate reprezentacije Bosne i Hercegovine i osvajač mnogobrojnih medalja. Najsvježija jeste ona, sa Balkanskog prvenstva za seniore u Istanbulu, bronzana, koju je osvojio u kategoriji -75 kg i srebrene kao član ekipe Reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Nakon fantastičnog nastupa u Istanbulu odlučili smo ga kontaktirati da nam iznese svoje osjećaje nakon novog uspjeha, a skromni Đozić nam je kratko prokomentarisao: “Zadovoljan sam rezultatima koje sam ostvario na ovom Balkanskom prvenstvu. 3. mjesto u pojedinačnoj konkurenciji gdje sam pobjedio predstavnike iz Makedonije i Turske, te izgubio u trećoj borbi od predstavnika Kosova, a u repasažu pobijedio takmičara iz Crne Gore i Albanije. Drago mi je što sam dobio priliku i da radim u seniorskoj ekipi gdje smo pobijedili predstavnike Slovenije, Crne Gore, Kosova, te u finalu izgubili od Makedonije.”

Osvojivši mnogo medalja u karijeri sa balkanskih prvenstava, svjetskih kupova i drugih turnira, treće mjesto na svjetskoj WKF Premier Ligi koja se održala u Salzburgu (Austrija), vjerovatno je njegov najveći uspjeh u karijeri.

izvor: e-karma.eu