Pomozimo Emi da stane na svoje nogice

Neka djeca se rode drugačija i daju ljubav kakvu mi ne nosimo u prsima

Ema Isić je trogodišnjakinja iz Sarajeva koja ne sjedi i ne hoda samostalno, ne govori i ne može sama da jede. Trogodišnjakinji je dijagnosticirana cerebralna paraliza, epilepsija, hipotrofija, usporen i dishramoničan razvoj i neuhranjenost.

Dina Isić, Emina majka svakodnevno brine o djevojčici.

– Ema je po rođenju nakratko ostala bez kisika i ima hipotoksična oštećenja mozga koja su, zapravo, uzrok svih njenih dijagnoza, govori majka male Eme Dina Isić, koja se nada da bi djevojčica uz redovne fizikalne terapije ubrzo mogla stati na svoje nogice.

No, svaki dan je izazov.

– Ema koristi dosta lijekova, a mnogi se i plaćaju. Keppra je lijek za epilepsiju koji smo prije kupovali, ali prije osam mjeseci se našao na listi esencijalnih lijekova, pa ga sad dobivamo na recept. Febrini ili Fresubin je specijalno mlijeko za osobe koje imaju probleme u hranjenju te za teže bolesnike, od kojeg Ema, zapravo, živi, navodi Dina Isić.

Hranu, koja za Emu znači život, skoro godinu dana ne dobivaju na recept. Jedna boca košta 6 KM, a Emi dnevno, kako navodi njena majka, trebaju tri boce.

Fizikalne terapije koje joj pomažu da prohoda koštaju 30 KM, a jedan tretman u liječilištu Reumal u Fojnici košta 99 KM. Tretman kod logopeda koji je malenoj Emi potreban kako bi progovorila košta 25 KM. Dina Isić, Emina majka, nije zaposlena jer je Emi potrebna 24-satna njega.Pomozimo Emi da stane na svoje nogice 2

Ema i njena majka ulažu ogromne napore kako bi Ema imala bolji život. Dina Isić se na sve načine bori da djevojčici pruži mogućnost da stane na svoje noge i da joj olakša život.

– Postoje neka djeca. Ona se rode, znate, malo drugačija. Ali pazite, nemaju oni zato manje, kako kažu neki. Više imaju. Dobiju dobrotu, kakvu mi ne nosimo u svojim prsima. Dobiju iskrenost, kakvu mi ne poznajemo u svojoj glavi. Nose ogromnu ljubav.

I znate šta? Nisu oni drugačiji. Mi smo, jer ne shavatamo život. Jer smo svojom glupošću blokirani kompleksima, hirovima… Jer ne gledamo srcem, nego rangiramo prema kojekavim normama. Mi smo, kad vam kažem, mi smo zakinuti. A oni? Oni su čisti blagoslov, napisla je Dina Isić na Facebook profilu.

Zajedno možemo pomoći ovoj hrabroj majci da prikupi neophodna sredstva kako bi mala Ema stala na svoje nogice i imala što bolji život.

Pozivom na broj telefona 090292044 donirate 3 KM za Emino liječenje.

U Addico banci je otvoren žiro račun broj 3060372879020140 na ime Ema Isić za one koji žele uplatiti iz Bosne i Hercegvine, dok je broj računa za humanitarce iz inostranstva BA39102839150400987, Swift cod UBKSBA22 IBAN: BA391028391500400987 otvoren u Union banci na ime Dina Isić.

Prijavi Članak U skladu s principima profesionalnog izvještavanja kao i poštivanje Kodeksa za štampu BiH čitaoci našeg portala mogu uložiti žalbu za objavljeni članak. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje na našem portalu, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Prije nego što uložite vašu žalbu Vijeću za štampu BiH žalbu možete uložiti redakciji portala. Ukoliko niste zadovoljni našim odgovorom na vašu žalbu istu možete poslati i Vijeću za štampu BiH OVDJE.