Pacijent pobjegao sa Pedijatrijske klinike Jezero

Prava drama odvijala se jučer na Pedijatrijskoj klinici Jezero na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, odakle je pobjegao maloljetni pacijent.  Portparol MUP-a KS Suvada Kuldija potvrdila je za Avaz.ba da je medicinsko osoblje obavijestilo  službenike  Policijske stanice Centar kako je sa Klinike pobjegao pacijent koji je 2000. godište.

Njega je na KCUS dovezlo vozilo Hitne pomoći nakon što mu je pozlilo na stanici. Pacijentu je ukazana pomoć, te je zadržan u dnevnoj bolnici Pedijatrijske klinike. Kako saznajemo, od medicinske sestre je tražio da ide u toalet, a onda je, iskoristivši trenutak kada je ona otišla u ordinaciju, pobjegao. Nije poznato kako je pacijent uspio proći pored osoblja, brojnih  pacijenata koji su bili u hodniku, ali i recepcionara koji se nalazi na ulazu u Pedijatriju. Kako nam je rekla Kuldija, pacijenta su policijski službenici pronašli na kućnoj adresi, u blizini KCUS-a.

Od maloljetnika je uzeta izjava u prisustvu majke, a policajci su sačinili službenu zabilješku – kazala nam je Kuldija. Kako saznajemo, ovo nije prvi ovakav slučaj jer se i ranije dešavalo da djeca koja su dovezena vozilom Hitne pomoći sama napuste Kliniku.

izvor: avaz.ba

Prijavi Članak U skladu s principima profesionalnog izvještavanja kao i poštivanje Kodeksa za štampu BiH čitaoci našeg portala mogu uložiti žalbu za objavljeni članak. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje na našem portalu, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Prije nego što uložite vašu žalbu Vijeću za štampu BiH žalbu možete uložiti redakciji portala. Ukoliko niste zadovoljni našim odgovorom na vašu žalbu istu možete poslati i Vijeću za štampu BiH OVDJE.