Obavještenje Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS općinskim službama socijalne zaštite i korisnicima naknada iz oblasti zaštite porodica sa djecom

Povodom informacija pojedinih općinskih službi socijalne zaštite u Kantonu Sarajevo o isplati dječijeg dodatka putem tekućih računa kod “odabranih” banaka, a ne “putem pošte”, Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica  i izbjeglice Kantona Sarajevo obavještava korisnike naknada iz oblasti zaštite porodice sa djecom u Kantonu Sarajevo da nije izdalo nikakvo uputstvo općinskim službama socijalne zaštite o načinu isplate njihovih mjesečnih davanja.

Korisnici navedenih naknada obavještavaju se da Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS nije mijenjalo način uplate i nije izdalo nalog za promjenu procedura.

“U toku je obuka uposlenika općinskih službi Kantona Sarajevo na jedinstvenoj bazi podataka SOTACv2 iz oblasti zaštite porodice sa djecom. Ukoliko bude nekih promjena o načinu isplate, korisnici ovih prava i nadležne općinske službe će biti blagovremeno informisani, pismenim putem”, navode iz Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS.

Više o tome saznajte na oficijelnoj stranici Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS.

Capture

Prijavi Članak U skladu s principima profesionalnog izvještavanja kao i poštivanje Kodeksa za štampu BiH čitaoci našeg portala mogu uložiti žalbu za objavljeni članak. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje na našem portalu, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Prije nego što uložite vašu žalbu Vijeću za štampu BiH žalbu možete uložiti redakciji portala. Ukoliko niste zadovoljni našim odgovorom na vašu žalbu istu možete poslati i Vijeću za štampu BiH OVDJE.