Na ulici s troje djece: Porodica Mrgić iz Ilijaša treba vašu pomoć

Sada nemamo ništa, osuđeni smo da živimo u šupi. Komšije nam donose hranu, čak nas je jedan primio i da prespavamo jednu noć u njegovom stanu.

Husein Čelić i njegova supruga Adisa Mrgić imaju troje mlaoljetne djece i živjeli su neuslovnoj kući u Novom naselju u Ilijašu.

Prije nekoliko dana gazda kuće koju su iznajmljivali je prodao objekat i oni su sad osuđeni da žive u šupi iz kuće koju su iznajmljivali.

– Sada nemamo ništa, osuđeni smo da živimo u šupi. Komšije nam donose hranu, čak nas je jedan primio i da prespavamo jednu noć u njegovom stanu.

Pošto nemamo mogućnsot ni da se grijemo, palimo vatru ispred ualza da makar malo djecu ugrijemo. Nažalost sada smo u sitauciji da ne možemo sebi plaćati kiriju, jer smo oboje nezaposleni i bez ikakvih primanja – rekao je Čelić.

Prošle godine im je umrlo novorođeno dijete, staro tek šest dana, zbog vlage.  Husein nam je rekao da mole sve dobre ljude koji su u stanju da im pomognu da to urade, jer ovako više na mogu.

Novac se može poslati putem Western Uniona, poštanskom uplatnicom, vrijednosnim pismom, a može se, kao i stvari, donijeti lično na adresu: Adisa Mrgić, Novo naselje br. 62, 71380 ILIJAŠ. Dodatne informacije mogu se dobiti na broj mobitela +387 61 084 841.

Uplate vršiti na (za KM):
Adisa Mrgić
1011984195015
1601157000028879

Uplate za sve valute:
BAWAG P.S.K.
(FORMERLY BANK FUER ARBEIT UND WIRSTSCHAFT AG)
Vienna 1010
SWIFT CODE: BAWAATWW

UNICREDIT BANK AUSTRIA AG
Vienna 1010
SWIFT CODE: BKAUATWW

ZAGREBAČKA BANKA DD
10000 Zagreb
SWIFT CODE: ZABAHR2X

Prijavi Članak U skladu s principima profesionalnog izvještavanja kao i poštivanje Kodeksa za štampu BiH čitaoci našeg portala mogu uložiti žalbu za objavljeni članak. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje na našem portalu, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Prije nego što uložite vašu žalbu Vijeću za štampu BiH žalbu možete uložiti redakciji portala. Ukoliko niste zadovoljni našim odgovorom na vašu žalbu istu možete poslati i Vijeću za štampu BiH OVDJE.