Morgan Freeman na korak od Islama: Shvatio je poentu ovog dunjaluka

Poruka čuvenog glumca.

“Poslušajte me i preduzmite nešto ako želite da promijenite svoju budućnost. Volio bih da je meni neko ispričao ono što ću ja ispričati kada sam ja bio mlad”, počeo je čuveni glumac Morgan Freeman svoju priču…

“Više nikad nije bilo dovoljno. Imam 78 godina i vjerujem da mi nije ostalo još puno vremena. Imam milione dolara u banci, ali ne mogu da kupim zdravlje da spasim svoj život. Imam porodicu i milione fanova širom svijeta, ali sada sam sasvim sam. Živio sam svoj život na pogrešan način i ne želim da se to dogodi i vama”, kazao je Freeman.

Novac sam po sebi nije zao, smatra on i dodaje da je to samo papir s procijenjenom vrijednošću koji nam omogućava da dođemo do drugih stvari koje smatramo vrijednim. Ako novac nije zao, šta jeste? Zlo je nesvjesna, opsesivna i moralna strast ka tome da želimo više.

“Zlo je bezdušna opsesivno-kompulsivna potjera za ćupom punim zlata na kraju neke duge koja ne postoji. Zlo je kada imamo etiketu na srcu i duši koju mijenjamo za finansijski uspjeh po svaku cijenu. Zlo je kada pokušavamo da kupimo sreću iznova i iznova, ne bivajući svjesni da je to samo iluzija koja će jednog dana nestati”, kaže Freeman.

I šta se događa kad nestane? Zamislite da imate sve, a onda sve to izgubite. Zamislite da ste švorc, predlaže glumac.