Magla na putevima u BiH; Vozite oprezno!

Na graničnim prelazima zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta. Radi radova u Hrvatskoj sužen je kolovoz na GP Stara Gradiška-Bosanska Gradiška, tako da se saobraća sporije

Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost ovoga jutra na dionicama koje prolaze kroz kotline i uz riječne tokove, pa iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) vozače pozivaju na pojačan oprez, prenosi Anadolu Agency (AA).

Posebnu pažnju skreću na autoput A-1 Tarčin-Zenica, kao i puteve u dolinama rijeka Bosne, Save i Lašve. Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale) i dalje traju radovi u tunelu Kalovita Brda, zbog čega je saobraćaj obustavljen i odvija se obilaznicom u neposrednoj blizini.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju magistralni put M-17 lokalitete: Donji Hadžići, Drivuša i Konjic (kod mosta), kao i regionalne puteve: R-469 Živinice-Međaš, R-445 Semizovac-Visoko i R-461a Srebrenik-Donja Orahovica. Na mjestima izvođenja radova vozila saobraćaju jednom trakom.

Zbog izvođenja radova na sanaciji saobraćajnice, na dionici regionalnog puta R-456 Priboj-Sapna, danas od 8 do 18 sati najavljena je potpuna obustava saobraćaja. Alternativni pravac za vrijeme obustave je Priboj-Tuzla-Kalesija-Sapna i obratno.

Na graničnim prelazima zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta. Iz BIHAMK-a podsjećaju da je zbog radova u Hrvatskoj sužen kolovoz na GP Stara Gradiška-Bosanska Gradiška, tako da se, tokom dana, saobraća sporije.