ID 4487 PREGLEDI 356 13-06-2017 11:39:41

Ljudi bolesni od raka štrajkuju ispred KCUS-a!

Protest onkoloških pacijentica počeo je jutros ispred Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, a krugu KCUS-a i dalje se nalaze nezadovoljni pacijenti. Kako je javio Žurnal, menadžment KCUS-a jutros je dostavio otpusna pisma pacijentima, ali je njih najmanje 15 odbilo da potpiše te liste. Onkološke pacijentice jutros su se okupile ispred bolnice kako bi izrazile svoj protest.

356

”Rečeno nam je da aparat neće raditi minimalno tri sedmice. Upućuju nas na kliničke centre u Banja Luku, Tuzlu i Mostar”, ispričala je za Žurnal jedna od njih.

Kako javlja reporterka N1, u toku su razgovori s menadžmentom nakon kojih će biti poznato više informacija. Pacijentice su kroz suze rekle da su bolesne, razočarane i da nemaju novca. ”Ovo je zatočeništvo”, kazale su.

Prema informacijama novinara Žurnala, kvar na linearnom akceleratoru traje nekoliko dana, a oficijelni serviser je odbio da vrši popravke na istom jer uprava KCUS,-a, zbog navodnih ušteda, nije plaćala usluge servisiranja čime su zdravlje pacijenata i njihovu životi dovedeni u opasnost.

Izvor:
N1/Zurnal
PODIJELI