Lejla Imamović-Jamaković: Da li postoji neka “tajna veza” između kompanije Prevent i Kantonalne uprave za inspekcijske poslove?

Nakon što je 20.09.’17. zastupnica u Skupštini ZDK Lejla Imamović – Jamaković tražila da kantonalna inspekcija hitno, i to u roku od petnaest dana izađe na teren, te posjeti parcele koje pripadaju Preventu i KTK Visoko u mjestu Topuzovo polje, općina Visoko, inspekcija se ni do danas nije oglasila. Na današnjoj sjednici Skupštine, Imamović – Jamaković je u prisustvu direktorice Kantonalne uprave za inspekcijske poslove gđe. Silajdžić stavila prigovor ističući da nije prvi put da se inspekcija ogluši na inicijative zastupnika.

“Nemojte nas tjerati da izigravamo policajce i istraživače, i da ispitujemo da li postoji neka “tajna veza” između kompanije Prevent i Kantonalne uprave za inspekcijske poslove ili pak da tražimo smjenu direktorice ove uprave.”, te je zatim dodala da očekuje da se postupi po inicijativi.
Imamović – Jamaković je za visoko.co.ba izjavila da nije mnogo iznenađena razvojemdogađaja, te istakla da je dotična kompanija već pokušala zaustaviti njene inicijative kontaktirajući rukovodstvo političke stranke koju ona zastupa.

“No tu nema kompromisa. Ja neću odustati, a Prevent će kad tad morati uložiti novac, adekvatno i po zakonu odlagati otpad, uložiti u filtere i učiniti sve što je potrebno kako bi nas konačno prestali trovati.”, kazala je Imamović – Jamaković, te dodala:
“Ono što je dobro, jeste da imam sve veću podršku zastupnika iz različitih gradova i različitih političkih opcija.”

izvor: visoko.co.ba