Ko mijenja Griezmanna u Madridu?

Antoine Griezmann saoštio je jučer kako na kraju sezone napušta Atletico Madrid.

Reprezentativac Francuske je nakon pet godina odlučio da ode iz kluba, a njegova nova destinacija će vjerovatno biti Barcelona.

Atletico će na njegovom transferu zaraditi 120 miliona eura, a taj će novac Jorgandžije iskoristiti kako bi doveli adekvatnu zamjenu.

Prema navodima urugvajskih medija, najbliži dolasku na Wanda Metropolitano je iskusni napadač PSG-a Edinson Cavani.

Ovog 32-godišnjeg fudbalera se francuski prvak svim silama želi riješiti. Cavani je navodno već u pregovorima sa Atleticom i na kraju bi upravo on mogao zamijeniti Griezmanna u Madridu.

Cavani je već šest godina stanovnik Pariza. Došlo je do zasićenja sa obje strane, spreman je da ode, a pored Atletica Urugvajac se povezuje i sa Interom.

Cavani nuđen Romi u zamjenu za Edina Džeku

Cavani je u prethodnom periodu ponuđen ekipi Rome u zamjenu za bh. napadača Edina Džeku.

Smatrao je PSG da će rimski tim pristati na razmjenu napadača, ali iako je Romi neophodan napadač, odlučili su da ovu pobjedu odbije.

Razlog odbijana razmjene fudbalera je sasvim jednostavan. Cavani ima ogromnu platu od 14 miliona eura godišnje, dok Džeko zarađuje ‘samo’ pet miliona po sezoni i Rimljani nemaju namjeru da opterete budžet dovođenjem Urugvajca.

Cavani je ove sezone odigrao 31 meč za Svece i ima učinak od 22 gola i osam asistencija. Dobar dio sezone nije igrao zbog povrede.