KCUS: Nisu tačni medijski navodi o ‘saslušanju’ uposlenika

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS) oglasio se danas saopćenjem za javnost u kojem se navodi da nisu tačni medijski navodi o tome da je bilo ko od uposlenika Klinike za ortopediju i traumatologiju KCUS-a bio na saslušanju ili isljeđivanju.

– Kako bismo ispravno informisali javnost, te nastojali ispraviti štetu koje nam pojedini mediji objavljivanjem neistina svakodnevno nanose, želimo Vas informisati da nisu tačni navodi da je bilo ko od uposlenika Klinike za ortopediju i traumatologiju KCUS bio na saslušanju ili isljeđivanju, kako to pojedini tendenciozno navode – navode iz KCUS-a.

Istovremeno, ističu da niko od uposlenika KCUS-a nije bio izložen bilo kakvoj vrsti sankcija zbog ispraćaja kolega.

– Razumijemo potrebu pojedinih medija za povećanjem tiraža, ali smatramo da je nepravedno i za svaku osudu to raditi korištenjem uposlenika KCUS, koji svakodnevno rade u službi zdravlja svih građana Bosne i Hercegovine – navodi se u saopćenju.

Kako se dalje navodi, u KCUS ne vlada strahovlada, već pozitivna radna atmosfera, koja ide u prilog kako pacijentima, tako i uposlenicima…

– Brojni tekstovi koji se objavljuju i obiluju klevetama i poluistinama, koje daju navodni ‘izvori’, idu na štetu ugleda KCUS-a kao najstarije zdravstvene ustanove u BiH, te smatramo da javnost mora biti ispravno informisana – navodi se u saopćenju.

izvor: TVSA.ba

Prijavi Članak U skladu s principima profesionalnog izvještavanja kao i poštivanje Kodeksa za štampu BiH čitaoci našeg portala mogu uložiti žalbu za objavljeni članak. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje na našem portalu, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Prije nego što uložite vašu žalbu Vijeću za štampu BiH žalbu možete uložiti redakciji portala. Ukoliko niste zadovoljni našim odgovorom na vašu žalbu istu možete poslati i Vijeću za štampu BiH OVDJE.