Karate klub ”Rašid Buća” Ilijaš, nove medalje

Članovi Karate kluba “Rašid Buća” Ilijaš su prošli vikend imali nastup u Konjicu na 12. KONJIC OPEN karate turniru. Turnir je okupio oko 500 takmičara iz tri zemlje i 45 klubova, a klub iz Ilijaša je predstavljalo 14 takmičara, te su osvojili devet medalja – dva zlatna odličja, tri srebrna, te četiri bronzane medalje.

Medalje zlatnog odličja osvojili su: Elmir Ramić (borbe kadeti -70kg), Hamed Kadrić (borbe dječaci 13.g. +55kg).

Srebrne medalje osvojili su: Adnan Kamber (borbe joniori +70kg), Emina Brkić (borbe seniorke -68kg), Imran Brkić (borbe dječaci 11.g. -35kg).

Bronzane medalje osvojili su: Lamija Aljić (borbe djevojčice 12.g. -42kg), Belmin Ramić (borbe dječaci 12.g. -37kg), Bilal Begić (borbe dječaci 12.g. -37kg), Herić Amer (borbe dječaci 13.g. -45kg). Ekipu karate kluba “Rašid Buća” sastavljenu od članova sa prostora cijele općine Ilijaš su vodili treneri Raif Buća, Azmir Subašić i Adin Balta.

Naredna destinacija naših karataša i karatašica je Državno prvenstvo za kadete, juniore i U21 koje će se održati u Mostaru 30. septembra 2017. godine. Uz pokazanu formu na dosadašnjim turnirima članovi Karate kluba ”Rašid Buća” nadaju se dobrom rezultatu i na Državnom prvenstvu, te odlasku nekog od članova na Svjetsko prvenstvo za kadete, juniore i U21 u Španiju, Tenerife 14. oktobra 2017. godine. Ovom prilikom iz Karate kluba ”Rašid Buća” pozivaju djecu i njihove roditelje da im se pridruže na nekom od treninga koji se održavaju u Ilijašu.

Sportska dvorana: 19:00 – ponedjeljak; srijeda i četvrtak
Osnovna škola “Srednje”: 13:00-15:00 – ponedjeljak i četvrtak
Osnovna škola “Stari Ilijaš”: 19:00 – ponedjeljak i petak
Crna Rijeka – Dom Kamenice: 15:30 – četvrtak 13:30 – nedjelja
Osnovna škola “Podlugovi”: 19:00 – utorak i četvrtak

Klub Možete pratiti i na Facebook OVDJE

Prijavi Članak U skladu s principima profesionalnog izvještavanja kao i poštivanje Kodeksa za štampu BiH čitaoci našeg portala mogu uložiti žalbu za objavljeni članak. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje na našem portalu, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Prije nego što uložite vašu žalbu Vijeću za štampu BiH žalbu možete uložiti redakciji portala. Ukoliko niste zadovoljni našim odgovorom na vašu žalbu istu možete poslati i Vijeću za štampu BiH OVDJE.