Kanton Sarajevo: Osigurano 8.000 besplatnih vakcina protiv gripe

Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo obavjestilo je građane da akcija besplatne preventivne vakcinacije protiv gripe u sezoni 2017/2018. godine počinje danas, 3. novembra.

U Kantonu Sarajevo danas počinje akcija besplatne preventivne vakcinacije protiv gripe, javlja Anadolu Agency (AA).

Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo obavjestilo je građane da akcija besplatne preventivne vakcinacije protiv gripe u sezoni 2017/2018. godine počinje danas, 3. novembra.

Ove godine Zavod zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo obezbijedio je finansijska sredstva za nabavku 8.000 doza vakcina.

Akcija se provodi u saradnji s Javnom ustanovom “Dom zdravlja Kantona Sarajevo” pa će građanima biti omogućena vakcinacija u 75 ambulanti ove ustanove.

Vakcine su besplatne za rizične skupine osiguranika, i to za: penzionere i osobe starije od 65 godina, hronične bolesnike, osobe s posebnim potrebama, ratne vojne invalide i civilne žrtve rata te zaposlenike u zdravstvenim ustanovama kao i za prosvjetne radnike.

Prijavi Članak U skladu s principima profesionalnog izvještavanja kao i poštivanje Kodeksa za štampu BiH čitaoci našeg portala mogu uložiti žalbu za objavljeni članak. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje na našem portalu, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Prije nego što uložite vašu žalbu Vijeću za štampu BiH žalbu možete uložiti redakciji portala. Ukoliko niste zadovoljni našim odgovorom na vašu žalbu istu možete poslati i Vijeću za štampu BiH OVDJE.