ON JE DEFINITIVNO NAJVEĆE OTKRIĆE SVJETSKOG PRVENSTVA! ‘MALI MEDO’ ODUŠEVIO JE ČITAVU HRAVATSKU Na jednoj ćemo poziciji biti mirni godinama

Marin Šipić, iliti “Mali medo” kako su me dali nadimak, najveći je hrvatski dobitak nedavnog Svjetskog prvenstva u rukometu te jedno od otkrića turnira.

Na sjajan je način mladi rukometaš Nexea iz Našica iskoristio prigodu i pokazao enorman potencijal koji daje nadu da Hrvatska u narednim godinama na pivotu neće imati nikakvih problema.

No, SP je iza nas, pa tako i iza Šipića koji se vratio klupskim obvezama i već u nedjelju dao svoj obol važnoj pobjedi nad Tatranom, kojim je Nexe osigurao Final Four SEHA lige.

5c62059dd7eab

– Da, povratak klupskom rukometu bio je dobar. Odmah smo imali prijateljsku utakmicu da se mi povratnici uigramo i osjetimo s momčadi, a onda je uslijedio Tatran. Znali smo da ih moramo pobijediti s tri razlike, jer nam to donosi Final Four, pripremili smo se dobro, gledali utakmice, analizirali i odradili to maksimalno, s time što je razlika trebala biti i veća od pet golova koliko je bilo na kraju. Time smo ostvarili jedan cilj i stvorili si bazu da se možemo okrenuti drugom velikom cilju, Kupu EHF-a.

Susret je dobro podnio unatoč tome što nije prošao zimske pripreme s momčadi.

– Kada sam se vraćao sa SP-a pribojavao sam se da bi mi moglo nedostajati kondicije, jer sam u reprezentaciji igrao u napadu, odnosno nisam bio prisutan u igri u oba smjera. Stoga je bio upitnik hoću li moći kondicijski izdržati igru u oba smjera u klubu, ali super sam sve izdržao i to me pozitivno iznenadilo. Taktički nije bilo problema uklopiti se u momčad, jer sam tu već godinu dana i nisam u mjesec dana zaboravio taktičke postavke naše igre – istaknuo je Šipić.

Mladi pivot je potpuno fokusiran na klupske izazove i iz razgovora s njim zaključujemo da ga “nije prebacilo” te da je ostao staložen unatoč odličnom nastupu na SP-u, koji mu otvara sjajne perspektive i za budući transfer.

– Iskreno, o tome uopće ne razmišljam. Imam još puno prostora za napredak i sigurno mi ne bi škodilo još godinu dana ostati u Nexeu. O sljedećoj sezoni zapravo i ne razmišljam, imam ugovor još godinu dana i ne zamaram se time, jer to može donijeti stres koji nikada nije dobrodošao, a pogotovo sada kada nam dolaze važne europske utakmice u kojima moram biti maksimalno fokusiran i koncentriran na svoju igru u korist momčadi. Za razmišljanje o transferu uvijek ima vremena – poručio je Šipić.