Izliječite visok krvni pritisak potpuno prirodno BEZ OPASNIH LIJEKOVA

Verovatno se i vi vodite mišlju da nije moguće sniziti krvni pritisak bez korišćenja lekova. Međutim, istina je da postoje brojni načini da smanjite pritisak podjednako efikasni kao i lekovi. Mnoge namirnice mogu da umanje efekte hipertenzije i čak vas zaštititi od ove bolesti kada se redovno koriste. Pogledajte o kojim se namirnicama radi i što pre ih uključite u svoju ishranu.

1. Med

Ukusan med je veoma efikasan u širenju krvnih sudova. Kako biste dobili puni zdravstveni efekat, svako jutro na prazan stomak uzmite dve kašičice meda sa toplom vodom.

2. Semenke lubenice

Kukurbocitrin je još jedno jedinjenje koje širi krvne sudove i nalazi se u semenkama lubenice. Da biste se zaštitili od visokog krvnog pritiska, dva puta dnevno pojedite kašičicu zdrobljenih semenki.

3. Limun

Sokovi od citrusnog voća pomažu u održavanju gipkosti krvih sudova. Medicinski stručnjaci preporučuju da osobe sa visokim krvnim pritiskom obavezno uključe limun u svoju redovu ishranu.

4. Banane

Banane su bogate kalijumom, magnezijumom, kalcijumom, vitaminom D i folnom kiselinom. Konzumiranje dve banane dnevno pomoći će vam da smanjite visok krvni pritisak.

5. Celer

Svaki deo celera može da bude efikasan za pacijente sa hipertenzijom. Ovo povrće opušta mišiće srca i pojačava dotok krvi u organe. Koren i lišće ove biljke sadrže važne biološki aktivne supstance kao što su vitamini, esencijalna ulja, amino kiseline i čak mikroelemente.

6. Drugi načini da smanjite pritisak bez lekova

Uključivanje određenih namirnica u ishranu nije jedini način da prirodno smanjite pritisak. Šetnja na otvorenom i otvaranje prozora u kući kako bi vazduh ušao, takođe mogu da pomognu.
Za brze rezultate, koristite sledeću proceduru:
Masirajte ključne kosti pored masiranja glave, grudi, ramena i stomaka.
Uperite mlaz tople vode u potiljak. Držite glavu pravo i pustite vodu da ide 5 do 7 minuta.
Držite ruke u toploj kupki. Ova procedura mora da traje 10-15 minuta.
U slučaju da vam je naglo skočio pritisak, zadržite dah i izdišite 8-10 sekundi. Ponavljajte ovaj proces 2-3 minuta.

PODSETNIK: Ako imate krvni pritisak 140/90 ili viši duže vreme, to zahteva medicinsku pažnju. Ako je hipertenzija praćena mučninom, povraćanjem, vrtoglavicom, slabošću ili poremećaj vida, odmah potražite pomoć.