IMAT ĆETE SAVRŠENE NOGE DO POČETKA LJETA: Domaće sredstvo protiv celulita u koje se žene kunu!

Lan je zbog pozitivnog uticaja na zdravlje poznat kao superhrana. Pokazao se i kao čudotvorno oružje u borbi protiv celulita. Predstavljamo vam recept za domaće sredstvo protiv celulita.

Lanene sjemenke važe za superhranu i poznate su po tome da sadrže jako puno vitamina, zasićenih masnih kiselina, kao i vlakana i mineralnih materija. Lan podstiče probavu i štiti crijevnu floru. Dakle, super je za mršavljenje.

A pošto je višak tjelesne masnoće uglavnom razlog za celulit, lan vam može pomoći i kod tvrdoglavih neravnina na butinama i stražnjici.

Voda s lanom protiv celulita

Ko redovno jede te male sjemenke, podstiče proizvodnju kolagena u tijelu. Tada se, između ostaloga, smanjuje količina vode u tijelu – koja također pridonosi nastanku celulita. Ali, lan ne radi sjajan posao samo kao sastavni dio smutija, hljeba, supa ili salata. Učinkovit je i kao napitak!

Recept za vodu s lanom

Skuhajte 1 litar vode pa dodajte 3 kašičice lana. Ostavite potom da ta mješavina odstoji 8 do 12 sati. Najbolje je vodu s lanom napraviti uvečer kako bi odmah ujutro mogli popiti jednu čašu. Preostali napitak pijte postepeno tokom dana.