Ibrahimović objasnio zašto je Ajax najbolji klub na svijetu

Igrač LA Galaxyja Zlatan Ibrahimović je rekao kako je Ajax najbolji klub na svijetu kada je riječ o razvoju mladih igrača.

Ibrahimović se pridružio Ajaxu iz Malmea 2001. godine kao 19-godišnjak i proveo tri godine u holandskom klubu prije nego što je prešao u Juventus, gdje je krenuo početak njegove uspješne karijere.

A Šveđanin smatra da ne postoji bolje mjesto za mladog igrača da započne svoju karijeru od Johan Cruyff Arene.

“Za mladog ambicioznog nogometaša nema boljeg kluba od Ajaxa”, rekao je Ibrahimović.

“Način treninga, filozofija kluba, kolege s kojima ste okruženi kao mladić, sve je na vrlo visokom nivou. Savjetovao bih svakom talentovanom igraču da započne karijeru u Ajaxu”, dodao je Šveđanin.

Ibrahimović smatra da je ova sezona samo još jedan primjer zašto je Ajax tako dobar u onome što radi.

“Upravo to smatram tako snažnim u klubu, dugi period u kojem dokazuju da njihova filozofija djeluje. Nevjerovatno je koliko su vrhunskih igrača proizveli”

“Ako imate pravi mentalitet, lako je poduzeti velike korake u Ajaxu. Držite oči i uši širom otvorene, učite od profesionalaca u klubu i naporno radite”

“To su prvi koraci da postanete jedan od najboljih nogometaša na svijetu. I dalje sam zahvalan Ajaxu što je to bio prvi strani klub koji mi je to ponudio”, zaključio je Ibrahimović.