Hrvatska izborila plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji

Hrvatska fudbalska reprezentacija je tako osigurala svoj peti nastup na svjetskim prvenstvima, a najveći uspjeh hrvatski reprezentativci su ostvarili 1998. godine kada su osvojili treće mjesto.

Hrvatska fudbalska reprezentacija izborila je plasman na Svjetsko prvenstvo koje se naredne godine igra u Rusiji, nakon što je u uzvratnoj utakmici protiv Grčke sačuvala prednost od 4:1 iz prvog susreta.

Izabranici hrvatskog selektora Zlatka Dalića su u Pireju remizirali sa Grčkom odigravši meč bez pogodaka (0:0), što im je nakon pobjede od 4:1 u Zagrebu bilo dovoljno za plasman na Mundijal.

Hrvatska fudbalska reprezentacija je tako osigurala svoj peti nastup na svjetskim prvenstvima, a najveći uspjeh hrvatski reprezentativci su ostvarili 1998. godine kada su osvojili treće mjesto.

Osim Hrvatske danas se i fudbalska reprezentacija Švicarske plasirala se na Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine, nakon što je u revanšu doigravanja protiv Sjeverne Irske uspjela sačuvati prednost koju je stekla takođe u prvom susretu.

Revanš je okončan remijem bez golova, što je bilo dovoljno izabranicima Vladimira Petkovića da osiguraju plasman na Mundijal.

Žrijeb grupa Svjetskog prvenstva 2018. održat će se, u petak, 1. decembra.

Prijavi Članak U skladu s principima profesionalnog izvještavanja kao i poštivanje Kodeksa za štampu BiH čitaoci našeg portala mogu uložiti žalbu za objavljeni članak. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje na našem portalu, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Prije nego što uložite vašu žalbu Vijeću za štampu BiH žalbu možete uložiti redakciji portala. Ukoliko niste zadovoljni našim odgovorom na vašu žalbu istu možete poslati i Vijeću za štampu BiH OVDJE.