Honda povlači 900.000 vozila modela Odyssey

Kompanija Honda povlači oko 900.000 minivan vozila Odyssey, jer postoji mogućnost da se sjedišta u drugom redu naginju, ukoliko nisu pravilno pričvršćena.

Kompanija Honda povlači oko 900.000 minivan vozila Odyssey, jer postoji mogućnost da se sjedišta u drugom redu naginju, ukoliko nisu pravilno pričvršćena.

Povlačenje, koje je najavljeno u subotu, obuhvata sva vozila proizvedena od 2011. do 2017. godine. Čak oko 800.000 vozila koja se povlače prodana su u Sjedinjenim Američkim Državama.

Honda je objavila da je primila 46 izvještaja o lakšim povredama vezanim sa spomenutim problemom. Dodaju da se sjedišta u drugom redu mogu naginjati naprijed tokom umjerenog i naglog kočenja, ukoliko nisu pravilno pričvršćena nakon podešavanja bočne strane ili skidanja i uklanjanja sjedišta.

Iz Honde kažu da rade na otklanjanju problema i da će vlasnike vozila obavijestiti kada će doći na popravku, koja će biti besplatna. Do tada, Honda je na svojoj internet stranici izdala uputstvo za pravilno pričvršćivanje sjedišta u Odysseyu.

izvor: TRT Bosanski

Prijavi Članak U skladu s principima profesionalnog izvještavanja kao i poštivanje Kodeksa za štampu BiH čitaoci našeg portala mogu uložiti žalbu za objavljeni članak. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje na našem portalu, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Prije nego što uložite vašu žalbu Vijeću za štampu BiH žalbu možete uložiti redakciji portala. Ukoliko niste zadovoljni našim odgovorom na vašu žalbu istu možete poslati i Vijeću za štampu BiH OVDJE.