Grande finale: Pogba se vraća u Torino u jednoj od najvećih razmjena svih vremena!

Velika priča otpočela je na relaciji Torino-Manchester.

Juventus nema namjeru prodavati Douglasa Costu, osim ako se u čitavu priču uključi Paul Pogba.

Pogbina tržišna vrijednost je oko 80-90 miliona eura, a definitivno da ga za taj novac klub sa Old Trafforda neće pustiti.

Međutim, ekipa norveškog stručnjaka Solskjera, koji će prema svemu sudeći dobiti višegodišnji ugovor, zainteresovana je za Douglasa Costu. Izvor našeg članka, Tuttosport tvrdi da je zainteresovan ogromna i sa jedne i sa druge strane, da dođe do razmjene igrača. Juventus bi doveo igrača, sa kojim bi upotpunio najbolji vezni red na svijetu, a Manchester dobio maštovitog, brzog i tehnički potkovanog krilnog napadača.

Može li se to uraditi? U teoriji da, u praksi je teško zbog sve boljeg statusa Pogbe od odlaska Josea Mourinha.

Sva svađa izgledala je zbunjeno, Jose nije uvažavao stav Pogbe, a nakon odlaska Mourinha procvjetao je sa ostatkom ekipe, te se domogao četvrfinala Lige prvaka.

Šta je poenta razmjene?

Nakon dolaska Ramseya, proigravanja Bernandeschija, solidnih partija Cana, iskustva Pjanića, te eventualnog povratka Khedire, ekipa Juventusa sa Pogbom bi dobila na širini kakvoj se ne može pohvaliti niti jedna ekipa u Evropi trenutno. Manchester je spreman pustiti Pogbu, za dobru zamjenu vječito povrijeđenom Sanchezu, ali želi i novac. Trenutno, Tuttosport priča o cijeni od 55-60 miliona eura, koje bi za Pogbu u zamjeni dobili Crveni đavoli.