Gornja Luka: Vodostan se poigrava građanima

Da li se ceka kiša i snijeg da bi nerad bio opravdan zbog vremenskih uslova ili  je ovo samo testiranje strpljena građana. U Gornjoj luci kako smo izvjestavali zadnja 2 mjeseca radi se na postavljanju kanalizacione mreža koja je ovom djelu itekako potrebna i na koju cekaju godinama.

Konacno kada je doslo vrijeme da su radovi zapoceti i svima je receno da ce ti radovi biti zavrseni za nekih desetak dana. Bilo je to prije nekih 40 dana. Od nekih 200 metara mreže urađeno je 60% posla, i odjednom su se pojavili prioriteti u centru ilijasa sto je na neki nacin i opravdano. Pocetkom prosle sedmice zvali smo upravu u JKP Vodostan i dobili smo potvrdu da postoji prioritet u centru grada koji se treba zavrsiti za dan-dva, i u najgorem slucaju bi trebali u Luku da nastave s radovima u prosli cetvrtak ili u najgorem slucaju petak.

Petak je dosao i prosao, danas je srijeda i radovi su i dalje na cekanju.

Napominjemo da se 95 metara privatnog prikljucka u ovoj Zoni Gornje Luke uredno iskopalo i postavilo za jedan dan. Dan kada se trebalo raditi na glavnom odvodu. Materijal i izrovljene njive stoje mjesec dana, zanemaruje se cinjenica da su neki razvalili svoje septicke jame jer su trebali da se spoje na kanalizacionu mrezu jos prije mjesec dana kako im je bilo obecano.

Pitamo nadlezne koliko vremena treba das se ovaj dio zavrsi ili ce ovo cekati neke bolje i ljepse dane u proljece. Na pozive odgovaraju ali uvijek je obecanje eto nas sutra ili prekosutra sto nikada ne bude istina i lazi se nizu jedna za drugom. Nepovjerenje građana se osjeti i nezadovoljstvo u odnosu prema njima iako su građani u svakom momentu izlazili u susret radnicima tokom nekoliko dana kada su bili tu.