FIFA povećala nagradni fond za SP 2018.

Nagradni fond povećan je na 400 miliona dolara, novi svjetski prvak će zaraditi 38 miliona dolara, tri miliona više nego u Brazilu.

Međunarodna nogometna federacija povećala je nagradni fond za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine na 400 milijuna dolara, što je porast od 12 posto u odnosu na SP 2014. u Brazilu.

Novi svjetski prvak će tako zaraditi 38 milijuna dolara, što je tri milijuna dolara više u odnosu na posljednje SP u Brazilu 2014. godine, prenosi Hina.

Svjetskom doprvaku će pripasti 28 milijuna dolara, treće mjesto donosi 24 milijuna dolara, a četvrto 22 milijuna dolara.

Plasman u četvrtfinale osigurava 16 milijuna dolara, a prolaz skupine 12 milijuna dolara.

Za pripreme 1,5 miliona dolara

Reprezentacije koje će ispasti nakon natjecanja po skupinama zaradit će po osam milijuna dolara, kao što je to bilo i na Mundijalu u Brazilu.

Osim ovih iznosa, FIFA će svakom sudioniku SP-a nadoknaditi troškove za pripreme u iznosu od 1,5 milijuna dolara.

FIFA je u Brazilu reprezentacijama podijelila 358 milijuna dolara, pri čemu je svjetski prvak Njemačka dobio 35 milijuna dolara, Argentina kao finalist 25 milijuna dolara, dok su Nizozemska za treće i Brazil za četvrto mjesto dobili 22, odnosno 20 milijuna dolara.

Reprezentacije koje su ispale u skupini zaradile su po osam milijuna dolara, poraženi u osmini finala devet milijuna dolara, a četvrtfinalisti 14 milijuna dolara.

Prijavi Članak U skladu s principima profesionalnog izvještavanja kao i poštivanje Kodeksa za štampu BiH čitaoci našeg portala mogu uložiti žalbu za objavljeni članak. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje na našem portalu, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Prije nego što uložite vašu žalbu Vijeću za štampu BiH žalbu možete uložiti redakciji portala. Ukoliko niste zadovoljni našim odgovorom na vašu žalbu istu možete poslati i Vijeću za štampu BiH OVDJE.