Durakoviću upućene prijetnje: Pazi kad budeš u krivolovu da ne zaluta koji metak u tvom pravcu

Bivšem načelniku Srebrenice i lideru pokreta “Odgovor” Ćamilu Durakoviću upućene su prijetnje smrću na društvenoj mreži Instagram.

Pazi kad budeš u krivolovu da ne zaluta koji metak u tvom pravcu, obrezani vepre – napisao je korisnik Instagrama pod imenom pandaaa1990.

Na ove prijetnje reagirao je i Duraković, koji je rekao da ovo nije ni prva ni posljednja prijetnja upućena njemu, a da je to cijena slobode govora.

Ni prva ni posljednja prijetnja, upućena meni. Više neću da ih prijavljujem onima koji neće ništa da učine povodom toga. Želim da znate da je ovo cijena slobode govora. Ovo je cijena povratka, ali i opstanka na ovim prostorima. Naime, neki “mali miš” koji je rođen 1993. godine (obren93 – instagram profil) na objavu moje slike iz memorijalnog centra danas, napisao mi je sljedeće – napisao je Duraković uz priloženu sliku.

Durakoviću upućene prijetnje: Pazi kad budeš u krivolovu da ne zaluta koji metak u tvom pravcu 1

Prijavi Članak U skladu s principima profesionalnog izvještavanja kao i poštivanje Kodeksa za štampu BiH čitaoci našeg portala mogu uložiti žalbu za objavljeni članak. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje na našem portalu, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Prije nego što uložite vašu žalbu Vijeću za štampu BiH žalbu možete uložiti redakciji portala. Ukoliko niste zadovoljni našim odgovorom na vašu žalbu istu možete poslati i Vijeću za štampu BiH OVDJE.