Doprinos Bosni i Hercegovini: Hamza Čajić i Mensur Đozić, karatisti iz Lukavca

Medalje sa najvećih karate smotri, rezultat procesa iza kojeg stoje odricanja o kojima je bespotrebno pisati. Međutim ono što se malo zna…

Mensur Đozić na Balkanskom prvenstvu za seniore u Čačku, u finalnom meču protiv selekcije Turske u odlučujućem meču za zlato, sa slomljenim nosem, nije htio predati meč, dovršio je i izborio pobjedu ubjedljivim rezultatom 11:2, te dobio titulu prvaka Balkana za reprezentaciju BiH.

Hamza Čajić na Balkanskom prvenstvu u Dubrovniku, sa rupturom mišića zadnje loze i nesnošljivim bolovima, u zadnjem odlučujućem meču za bronzanu medalju protiv Crne Gore, iako jedva stojeći na nogama, nije predao meč izborio je pobjedu rezultatom 13:11 te dobio bronzu za reprezentaciju BiH.

Hamza Cajic:
Dvostruki kadetski prvak Evrope, juniorski viceprvak Evrope, U21 bronzani na Evropskom prvenstvu, bronzani na svjetskom prvenstvu u Indoneziji, dvostruki prvak svjetskog kupa i jednom bronzani na svjetskom kupu, bronzani na evropskom tegionalnom prvenstvu, višestruki prvak i viceprvak Balkana i Bosne i Hercegovine. Još uvijek najbolje rangirani kadet +70 KG svih vremena u svijetu!

Đozić Mensur:
Osvajač 5 svjetskih medalja na svjetskim kupovima. Bronzani na WKF svjetskoj seniorskoj premier ligi 2016, jednom zlatni u kategoriji juniora i dva puta srebreni i jednom bronzani na svjetskim kupovima u kategoriji mladjih seniora, višestruki prvak i viceprvak Balkana te bronzanih medalja na Balkanskim prvenstvima u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji, višestruki seniorski prvak BiH, najbolji spotista Općine Lukavac od 2015 godine.