Članovi Dramsko-recitatorske sekcije obilježili “Oktobar-mjesec knjige”

Svaki susret sa knjigom je važan za čitača, jer knjiga je najbolji prijatelj koji nas vodi u svijet mašte.

U srijedu, 25.oktobra 2017.godine u SŠC “Nedžad Ibrišimović”, učenice naše škole Azra Ljubijankić, Lejla Abdukić, Nejra Suljić, Samira Kopić, Adelisa Polovina, Lejla Ćosić, Safira Šušić, Amela Fazlić, Selma Mujkić i Nermina Derivišević, članice Dramsko-recitatorske sekcije, pod vodstvom profesora Muriza Kučinara obilježile su “Oktobar-mjesec knjige”.

Prigodnim programom željele su skrenuti pažnju na knjige i njihov značaj u obrazovanju i svakodnevnom životu čovjeka. Kaže se da je u knjigama zapisana sva mudrost svijeta,podijelimo je onda jedni sa drugima.

Ovo druženje nas je podsjetilo na to da sve što se zapamti iščezne, a što se zapiše ostaje.

Novinar: Đenana Šehić, IIa
Fotografija: Amar Mehinović, IIa

Prijavi Članak U skladu s principima profesionalnog izvještavanja kao i poštivanje Kodeksa za štampu BiH čitaoci našeg portala mogu uložiti žalbu za objavljeni članak. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje na našem portalu, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Prije nego što uložite vašu žalbu Vijeću za štampu BiH žalbu možete uložiti redakciji portala. Ukoliko niste zadovoljni našim odgovorom na vašu žalbu istu možete poslati i Vijeću za štampu BiH OVDJE.