Bratunac: Dodjela naknada za podršku privrednicima za stvaranje novih radnih mjesta

Opština Bratunac raspisala je Javni poziv za dodjelu retroaktivnih naknada za podršku privrednim subjektima
za stvaranje novih radnih mjesta u prerađivačkoj industriji ili poljoprivredi.

Predmet javnog poziva je dodjela bespovratnih finansijskih sredstava od strane opštine Bratunac i Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) za privredne subjekte (firme) koji su registrovane ili djeluju na teritoriji opštine Bratunac, u svrhu podrške stvaranju radnih mjesta i inkluzivnim politikama zapošljavanja.

Podsticajna sredstva se dodjeljuju privrednim subjektima iz prerađivačke industrije koji su registrovani ili vrše svoje proizvodne ili prerađivačke djelatnosti na teritoriji opštine Bratunac, a koji su u periodu između 31. avgusta 2016. i 31. avgusta 2017. zapošljavanjem povećali broj radnih mjesta u opštini Bratunac.

Sredstva se dodjeljuju za već realizirano zapošljavanje u definiranom referentnom periodu u obliku retroaktivne naknade za stvorena nova radna mjesta. Cilj ovih naknada  je podrška poslodavaca koji su već pokazali kapacitet za proširenje djelatnosti, ulaganje u mladu radnu snagu, i inkluzivno zapošljavanje.

Više informacija potražite OVDJE.

Prijavi Članak U skladu s principima profesionalnog izvještavanja kao i poštivanje Kodeksa za štampu BiH čitaoci našeg portala mogu uložiti žalbu za objavljeni članak. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje na našem portalu, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Prije nego što uložite vašu žalbu Vijeću za štampu BiH žalbu možete uložiti redakciji portala. Ukoliko niste zadovoljni našim odgovorom na vašu žalbu istu možete poslati i Vijeću za štampu BiH OVDJE.