10 prednosti koje ima cvekla za imunitet

Možda niste fan ove korenaste biljke ali jednom kada probate šta može cvekla za imunitet zavolećete šta ona čini za vaše zdravlje.

Da li ste znali da sok od cvekle može zaštiti i popraviti imunitet efikasnije od svih suplemenata, hrane i čajeva zajedno?

Verovali ili ne ali sok od cvekle poslednjih godina postao je omiljeni prirodni lek za imunitet širom sveta. Nedavno je udruženja kardiologa u Americi objavilo opsežnu studiju o pozitivnim efektima cvekle na kardiovaskularni sistem i na zdravlje čitavog organizma. Činjenica da je ova korenasta biljka izuzetno zdrava i veoma bogata kalcijumom, gvožđem i vitaminom A, čine cveklu najboljim prirodnim sredstvom za bolje zdravlje.

Bilo da ste malokrvni, imate nizak pritisak ili jednostavno ni jedna sezona gripa i prehlada ne može proći a da se vi ne razbolite, imamo jednostavno i prirodno rešenje za vaše tegobe.

Osim što je veoma zdrava, ova korenasta biljka je dostupna svima, prijatnog je ukusa i možete je koristiti na više načina u ishrani.

Bilo da se odlučite da od cvekle napravite salatu, sok ili smuti budite uvereni da u svakom jestivom obliku, cvekla doprinosi mnogo našem zdravlju.

Činjenica jeste da čaša soka od cvekle zadovoljava dnevni unos svih vitamina i minerala koji su neophodni za bolje funkcionisanje imunološkog sistema. Pored toga, koristi se za detoksikaciju organizma, poboljšava krvnu sliku, otklanja umor i stres, a nedavna istraživanja pokazala su da je ova biljka odlična u prevenciji razvoja kancerogenih ćelija u organizmu. U vreme sezonskog virusa najbolji način da ojačate iscrpljeni organizam jeste da svakodnevno konzumirate sok od cvekle za imunitet.

Za samo nekoliko dana konzumiranja ovog čudotvoronog napitka za imunitet osetićete se mnogo jače, spavaćete bolje a ono što je najvažnije bićete potpuno zaštićeni od svih virusa i bakterija.

Cvekla za imunitet

Naučno je dokazano da je cvekla prirodni izvor gvožđa i folne kiseline. Pored toga sadrži nitrate, betain, magnezijum, i druge antioksidante. Najviše ima vitamina A ali pored toga sadrži i manje doze vitamina E i C.

Od 2011. godine sprovedena istraživanja o lekovitim svojstvima cvekle za imunitet dokazala su da ova biljka, zahvaljujući nitratima, smanjuje krvni pritisak i poboljava rad srca. Zahvaljujući folnoj kiselini poboljšava protok krvi i doprinosi boljem radu nervnog sistema. Ona tklanja umor, stres a može uticati i na druge psihičke tegobe poput anksioznosti, depresije i demencije.

Zahvaljujući velikoj količini gvožđa, sok od ove biljke preporučen je i profesionalnim sportistima usled poboljšanja krvne slike i poboljšanja snage. Uklanja anemiju i dovodi do boje prokrvljenosti organa.

Možete zaboraviti na suplemente u ishrani i na brojne antibiotike i lekove za prehladu. Dovoljno je da svakodnevno popijete jednu čašu soka od sveže cvekle zs imunitet i da sebi obezbedite dobro zdravlje. Preporučeni dnevni unos ove biljke deluje antioksidantno i antiupalno na organizam. Oporavlja sve organe, a ukoliko ste trenutno pod nekom virusnom infekcijom ili se jednostavno osećate isrcpljeno i malaksalo preporučujemo vam da dosadašnju praksu uzimanja lekova ili kafe zamenite jednom dozom cvekle za imunitet u bilo kom obliku.