Video/ Smrtonosni napad na policajce u Istanbulu

Dvije eksplozije odjeknule su u blizini stadiona nogometnog kluba Bešiktaš...

9444

Najmanje 13 ljudi je poginulo, a više njih ranjeno u dvije eksplozije u centru Istanbula, u blizini Trga Taksim, javili su turski mediji.

Eksplozije su odjeknule u blizini Vodafone arene, stadiona nogometnog kluba Bešiktaš, dva sata poslije okončanja utakmice.

Turska TV stanica NTV je navela da je u pitanju eksplozija automobila-bombe i da je meta bio autobus sa pripadnicima policije za razbijanje demonstracija, prenosi Reuters.

Turski ministar saobraćaja Ahmet Arslan izjavio je da je večerašnja eksplozija u centru Istanbula bila teroristički napad.

Ministar unutrašnjih poslova Turske Suleyman Soylu izjavio je večeras da je napad izvršen automobil-bombom, javlja agencija Anadolija.

Prema njegovim riječima, napad se dogodio nakon što su se razišli navijači Bursaspora u blizini mjesta gdje su nalazile jedinice specijalne policije koje su radile na osiguranju događaja.

“Ima blizu 20 ranjenih. Nemamo informacije o smrtno stradalim. Nadamo se da ih neće biti. Ranjeni su policajci”, poručio je Soylu.

IZVORAl Jazeera Balkans
PODIJELI